Dnes sa začína letný operný open air festival Viva Verdi

06.08.2014 Trnava

Trnava 6. augusta (TASR) - Prvý slovenský letný operný open air festival Viva Verdi sa dnes začne premiérou Verdiho opery Giovannad'Arco - Johanka z Arku. Slovenskí aj zahraniční sólisti sa slovenskému publiku predstavia aj v najbližších dňoch - 9. a 12. augusta opäť v Trnave a rozlúčia sa 15. augusta na Amfiteátri v Nitre.

"Mená hlavných protagonistov sú každému fanúšikovi opery dobre známe. Clara Polito v úlohe Giovanny, Evan Bowers v roli Carla VII. a Sergio Bologna ako Giacomo. Spolu s nimi sa na festivale predstavia slovenskí protagonisti Ondrej Mráz ako Talbot a Martin Gyimesi Delil. Dirigentskej taktovky sa ujme Marián Vach a režisérskeho vedenia Michal Babiak," informovala za organizátorov Veronika Bauchová.

Všetky predstavenia sa začínajú o 20.30 hodine a spolu so 45-minútovou prestávkou trvajú tri hodiny. Lístky si môžu návštevníci kúpiť v sieti Ticketportal alebo pred každým koncertom priamo na mieste. Pre návštevníkov, ktorí plánujú ísť na podujatie z Bratislavy, majú možnosť zakúpiť si k vstupenke aj cestovný lístok na autobus, ktorý bude pripravený vždy v deň predstavenia pred budovou Istropolisu. Odchod z Bratislavy je o 18.45 hodine.

Podujatie Viva Verdi na Slovensko prinesie premiéru nielen samotnej opery Giovanna d'Arco ale aj premiéru samotného konceptu opery pod holým nebom.
 

Vyberte región